Selva Capuzza

Cantine Colli a Lago brengt onder de naam Selva Capuzza diverse wijnen op de markt uit de d.o.c. Garda, d.o.c. Lugana en de d.o.c. San Martino della Bataglia. De gebruikte druivensoorten zijn lugana (de lokale benaming voor verdicchio bianco), friuliano (voorheen tocai friuliano, ofwel sauvignonasse) voor wit en groppello, marzemina, sangiovese en barbera voor rosé en rood. De wijngaarden liggen vlakbij Desenzano in een natuurlijk amfitheater ten zuiden van het Gardameer op de locatie waar ooit het leger van Napoleon een veldslag gevoerd heeft tegen o.a. de Oostenrijkers.

Selva Capuzza
De wijngaarden van Selva Capuzza

Assortiment

Selva Capuzza met aan het hoofd Luca Formentini produceert smakelijke en zuivere wijnen, naast wat steviger exemplaren, beide in wit en rood. Mousserende wijnen zijn beschikbaar in twee varianten: als methode charmat (de een na beste methode om mousserende wijnen te maken) en methodo classico, oftewel de wijze waarop champagne gemaakt wordt. In het assortiment hebben we witte, rode en rosé wijnen, een zoete witte wijn en mousserende wijnen. Bovendien is in de winkel in Zeist zo nu en dan nog een lekkere olijfolie beschikbaar.  Kijk hier voor het beschikbare assortiment.

Agriturismo

Het wijngoed is een voorloper op het gebied van agriturismo, logeren bij de boer. in deze regio. Op een kleine ‘borgo’ rondom een kapelletje zijn diverse appartementen te huur. Ze hebben een fraai uitzicht over de wijngaarden en op de toren die midden 19e eeuw is opgericht als aandenken aan de veldslag tussen Napoleon III en Sardijnen en Piemontezen aan de ene zijde en de Oostenrijkers aan de andere zijde. Het hoofdgebouw van het wijngoed, ten tijde van de veldslag midden in het strijdgewoel, herbergt een uitstekend restaurant.