Het Domaine des Huards werd in 1846 opgericht door Pierre Gendrier. De zevende generatie staat nu aan het roer, Michel en Jocelyne Gendrier met hun zoon en schoondochter. In 1950 was het domein 4 hectare groot en voornamelijk beplant met de romorantin. In de jaren ’60 werd gewerkt aan verdere ontwikkeling en uitbreiding van het areaal. Sinds 1998 wordt het goed biologisch-dynamisch bewerkt. Historisch is het domein altijd nauw verbonden gebleven met de romorantin, een zeer interessante, maar ook zeldzame druivensoort die alleen maar aangeplant staat in de buurt van Cour-Cheverny.
De wijnen op Des Huards worden zo natuurlijk mogelijk gemaakt om er maximaal van te kunnen genieten. Fruitig, mineralig, evenwichtig van structuur en tjokvol karakter. Daarbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van druiven uit de eigen wijngaarden. Door het achterwege laten van chemische producten, is een goed biologisch evenwicht in de bodem. Vergisting vindt plaats met natuurlijke gisten en behalve een kleine dosis sulfiet worden er in de verdere procedure geen andere toevoegingen gebruikt. Dit bevordert de maximale expressie van het terroir en de vintage. De wijnen hebben allen goed rijpingspotentieel.
Ons assortiment vind je hier.
Terug naar Onze wijnhuizen.