Domaines Des Cognettes

Aan de rand van de middeleeuwse stad Clisson ligt het biologische wijngoed van de broers Stéphane en Vincent Perraud. Dit wijngebied aan de monding van de Loire is het hart van de Muscadet.  Stéphane en Vincent zijn derde generatie wijnmakers op dit domein, ingeklemd tussen de zijrivieren Sèvre en Moine.  Zij vervaardigen een breed scala aan wijnen, niet alleen de traditionele muscadet sur lie, maar ook de bijzondere cru communal Clisson.

Domaine des Cognettes

biologisch op bijzondere bodem

Door de jaren heen zijn de broers steeds bewuster gaan werken aan gezonde druiven en een natuurlijke balans en met veel aandacht voor biodiversiteit. Het was dan voor hen ook  een logische stap om biologisch te gaan werken. Ze beschouwen dit niet als een stap achteruit, maar juist als een blik op de toekomst. Biologisch werken in het vochtige klimaat vlakbij de Atlantische oceaan is overigens wel een uitdaging. Ook in de verdere verwerking wordt veel aandacht besteed aan details. Druiven worden met de hand geoogst en in de kelder wordt druk geëxperimenteerd met lagere sulfietgehaltes en amfora’s.

Muscadet is een veel interessantere wijn dan menigeen denkt en zeker de Cru Clisson is zeer uitzonderlijk. De druiven voor deze wijn komen uitsluitend van granietbodems van het massive armorique. Kortom dezelfde bodem als Bretagne. De wijnen rijpen tot wel 3 jaar of meer voor ze op de markt komen en ze kunnen wel 10 tot 15 jaar mee. Deze recente appellatie is nog helemaal niet zo bekend bij het publiek, maar zeer de moeite waard.

onze selectie

Wij zijn zeer te spreken over de fraaie wijnen en  diverse Franse wijngidsen zijn ook positief over dit wijngoed. Het is tijd dat de wijnen uit deze Loireregio uit de vergetelheid gehaald worden. Dan kan met onze selectie uit het totaalaanbod.