Les Domaines Auriol

Claude Vialade is producent, wijnmaker en handelaar in wijn. Deze enthousiaste dame heeft eigenhandig een van de grootste wijnbedrijven in de Languedoc-Roussilon opgebouwd. Het familiebezit bestaat uit 4 wijngaarden in de Corbières, een gedeelte daarvan wordt ook biologisch beheerd. Ook heeft ze een wijngaard waarin ze experimenteert met alle mogelijke druivensoorten.

Les Domaines Auriol

Als wijnmaker wordt veel aandacht besteedt aan goed wijngaardbeheer. Lage oogsten, verbeterde snoeiwijzes, waar mogelijk biologisch, alles om een goede wijn te krijgen tegen een redelijke prijs.  Het assortiment biologisch groeit dan ook gestaag. Sommige wijnen zijn zelfs biodynamisch en/of veganistisch. Een prima ontwikkeling, want het gaat niet ten koste van de smaak.

Daarnaast werkt Claude Vialade samen met andere wijnmakers en brengt hun wijnen in de internationale markt. Daar zitten de meeste wijnen die voor ons leuk zijn, zoals onze (biologische) huiswijn Tortora. Le Femme du Vin staat haar mannetje. Hier vind je onze selectie uit het portfolio.