Les Domaines Auriol

Claude Vialade is producent, wijnmaker en handelaar in wijn. Deze enthousiaste dame heeft eigenhandig een van de grootste wijnbedrijven in de Languedoc-Roussilon opgebouwd. Het familiebezit bestaat uit 4 wijngaarden in de Corbières, een gedeelte daarvan wordt ook biologisch beheerd. Ook heeft ze een wijngaard waarin ze experimenteert met alle mogelijke druivensoorten.

logo-auriol

Als wijnmaker wordt veel aandacht besteedt aan goed wijngaardbeheer. Lage oogsten, verbeterde snoeiwijzes, waar mogelijk biologisch, alles om een goede wijn te krijgen tegen een redelijke prijs.  Als grote producent en wijnmaker brengen ze niet alleen specialiteiten op de markt, maar worden ook wijnen geleverd aan supermarkten die ze onder eigen naam uitbrengen.  Meer dan 10 miljoen flessen per jaar worden er verhandeld.

Daarnaast werkt Claude Vialade samen met andere wijnmakers en brengt hun wijnen in de internationale markt. Daar zitten de meeste wijnen die voor ons leuk zijn, zoals onze (biologische) huiswijn Tortora. Le Femme du Vin staat haar mannetje. Hier vind je onze selectie uit het portfolio.