De Maibachfarm is een wijngoed in het mooie Ahrdal, het noordelijkste wijngebied in westelijk Duitsland en tevens een van de kleinste. Begin 20e eeuw was de boerderij gelegen in het dal van de Maibach bekend als kippen- en runderboerderij, waar je dagtochtjes naar kon maken. Na enige jaren van stilstand werd de boerderij overgenomen en verschoof de nadruk naar wijnbouw.
Rood is koning
Op dit moment worden er op 9,5 ha. druiven verbouwd. De diverse velden, Lagen op zijn Duits, liggen verspreid in het dal. Zo staan er onder andere druiven op de Silverberg en de Herrenberg. De belangrijkste variëteit is spätburgunder, de naam waaronder pinot noir bekend is in Duitsland. Daarnaast nog wat dornfelder en portugieser en de witte druiven chardonnay en sauvignon. Een echte specialiteit is echter de frühburgunder (pinot noir précoce), een oude mutatie van pinot noir die tot wel 3 weken eerder afrijpt. De Ahr frühburgunder is een druif die is opgenomen in de Ark van de Smaak van Slow Food.
Biologisch
Onder leiding van wijnmaker Alexander Weber worden de velden volledig biologisch bewerkt en ook de wijnen zijn gecertificeerd biologisch. Hier vind je ons huidige assortiment.