Weingut Hiss

Weijngut Hiss

Aan de voet van de Kaiserstuhl in het Duitse Baden vlakbij Freiburg ligt het wijngoed van Andreas en Alexandra Hiss. Grootvader Karl legde de basis, waarna zijn zoon Karl-Heinz in 1962 als een van de eerste producenten zijn wijnen onder eigen naam en botteling op de markt bracht. De derde generatie staat nu aan het roer en niet zonder succes.

hiss003
Weingut Hiss

De regio

De Kaiserstuhl is een uitgedoofde vulkaan en ligt dicht bij de Franse grens ter hoogte van Colmar. De regio is een van de warmste van Duitsland en is hier en daar bijna mediterraan. De met löss bedekte vulkanische bodem in combinatie met de klimatologische omstandigheden maakt dit gebied uitermate geschikt voor wijnbouw.

Het aanbod

De familie Hiss maakt, zoals zo veel Duitse producenten, een breed gamma aan wijnen gebaseerd op spätburgunder (= pinot noir), weißburgunder (pinot blanc), grauburgunder (pinot gris), riesling, muskateller, müller-thurgau, scheurebe, rivaner, ruländer, chardonnay, gewürztraminer,  en dornfelder. Daarmee worden niet alleen witte, rode en rosé wijnen gemaakt, maar ook zoete en mousserende wijnen. Kijk hier voor het assortiment dat wij voeren.

Dat op dit vriendelijke wijngoed mooie wijnen gemaakt worden, bewijzen de vele prijzen die ze al mochten ontvangen. Op de AWC International Wine Challenge in Wenen mochten ze al diverse zilveren en gouden medailles ontvangen. In juni 2016 beoordeelde Perswijn een aantal rode wijnen met 4 sterren.